Een Zero Energy-huis produceert evenveel energie als het zelf gebruikt. Het heeft een energieklasse A ++ die overeenkomt met Es = 0.

Het huis bestaat uit een geprefabriceerde houten skeletconstructie. Deze worden ter plaatse geleverd, klaar om te worden geassembleerd met isolatie en driedubbele beglazing super geïsoleerde ramen die al in de fabriek zijn geïnstalleerd, voor een optimale montage. In recordtijd is het huis waterdicht en winddicht.

1. Fotovoltaïsche panelen:

Ze bieden voldoende elektriciteit om het verwarmingssysteem en huishoudelijke behoeften van stroom te voorzien.

2. Warmtepomp:

Aangedreven door zonnepanelen, produceren warmtepompen 4-5 kWh verwarming met 1 kWh elektriciteit! Ze kunnen ook airco bieden om in de zomer te koelen.

3. Vloerverwarming

Vloerverwarming op de begane grond, direct in het beton voor betere efficiëntie en comfort.

4. Zeer goed geïsoleerde modulaire constructie

40 cm dakisolatie, 21 cm muurisolatie, om het huis warm te houden met minimale verwarming. De isolatie maakt het ook mogelijk om een hoog akoestisch isolatiecomfort te bereiken.

5. Deuren en ramen maximaal geïsoleerd

Superisolerende driedubbele beglazing met in de fabriek beschilderde houten kozijnen en een aluminiumlaag aan de buitenkant.

6. Zeer luchtdichte constructie:

3 keer minder luchtverlies in vergelijking met een traditionele constructie, voor totale controle over ventilatie.

7. Gecontroleerd ventilatiesysteem (D):

80-90% van de warmte-energie van de lucht die in het huis circuleert, wordt teruggewonnen en overgebracht naar de binnenkomende lucht, waardoor de verwarmingsbehoeften worden verminderd.

8. Terugwinning van regenwater voor toilet en tuin

Een gezin van 4 kan meer dan 25.000 liter water per jaar besparen.

Ventilatie:

Verwarming:

Regenwaterrecuperatie en gebruik:

Akoestiek:

Onze huizen hebben niet alleen zeer goede thermische isolatieresultaten, maar ook bijna perfecte akoestische eigenschappen. Een recente studie die op 26 juni 2019 is uitgevoerd in het project Heris door het bedrijf: I-KUSTIK BVBA bewijst dit. We zijn erg blij met de resultaten en hebben besloten deze met u te delen. U vindt het rapport in de onderstaande link:

Acoustic report by I-KUSTIK BVBA